همایشها
1398/7/18 پنجشنبه
نشست علمی کاربردی نقش مشاوره در تحکیم خانواده با محوریت ترویج ازدواج و پیشگیری از طلاق
نشست علمی کاربردی نقش مشاوره در تحکیم خانواده با محوریت ترویج ازدواج و پیشگیری از طلاق

به گزارش روابط عمومی دانشگاه پیام نور مرکز قرچک – ورامین، نشست علمی کاربردی نقش مشاوره در تحکیم بنیان خانواده با محوریت دو اصل ترویج ازدواج و پیشگیری از طلاق در دانشگاه پیام نور برگزار گردید. در این نشست علمی حضرت حجت الاسلام والمسلمین اسماعیلی نماینده محترم ولی فقیه و امام جمعه شهرستان قرچک، دکتر راهداری ریاست دانشگاه پیام نور، حجت الاسلام والمسلمین علیزاده نماینده دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه، سرهنگ موسی پور فرمانده انتظامی شهرستان قرچک، آقای نعمتی رییس اداره بهزیستی شهرستان، خانم صغیری مشاور امور بانوان فرمانداری شهرستان،نماینده اداره بهداشت و درمان قرچک، سرکار خانم دکتر کرمی و سرکار خانم دکتر رنج بخش از اعضای علمی دانشگاه پیام نور، آقای صادق شیرکوند مدیر روابط عمومی دانشگاه، مسئولین و اعضای کادر معاونت اجتماعی نیروی انتظامی شهرستان قرچک و مسئولین مراکز مردم نهاد در حوزه مشاوره و روانشناسی و نیز تعدادی از مسئولین بسیج خواهران شهرستان قرچک حضور داشتند.

    در ابتدای این نشست علمی دکتر راهداری ضمن عرض خیرمقدم و خوش آمد گویی به مدعوین و میهمانان، درباره بعضی معضلات اجتماعی مطالبی را مطرح نموده و با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری چند سال پیش (سخنرانی معظم له در خراسان شمالی) در خصوص معرفی بیش از چهل معضل اجتماعی، طلاق را به عنوان یکی از آن معضلات بیان نمودند. ایشان در ادامه ضمن مهم برشمردن انجام کارهای مطالعاتی و کارشناسی در این زمینه، خواستار اتخاذ سیاست ها و برنامه های راهبردی در  زمینه آسیب های اجتماعی نظیر طلاق بر اساس طرح های مطالعاتی صورت گرفته شدند. وی بیان داشت این جلسات در طول همین نیازهای مطالعاتی تعریف شده و امیدواریم ثمرات و اثرات این برنامه ها در درجه اول شامل منطقه در بعد اجتماعی وسیع نیز به عنوان بخشی از تحقیقات مطالعاتی ملی مورد استفاده قرار گیرد.

     در ادامه این نشست جناب حجت الاسلام والمسلمین اسماعیلی امام جمعه شهرستان قرچک، در بحث تحکیم بنیان خانواده از لزوم رجوع مداوم و پیوسته در تمامی ابعاد به آیات قرآن و روایات و احادیث معصومین علیهم السلام سخن گفت. ایشان با اشاره به اندیشه الهی که همان فطرت انسان می باشد افزود: امروز دستگاه های مسئول و مراکز مشاوره ای در این حوزه بایستی با استفاده از آموزه های دینی و مفاهیم قرآن در خصوص تقدس بنیان خانواده و نیز ارزش های اجتماعی، تلاش دشمنان را در سست کردن بنیان های خانواده که مقدس ترین نهاد در دین مبین اسلام است، ناکام گذارند. وی همچنین با اشاره به تلاش شبانه روزی دشمنان در فضای رسانه ای در زمینه فروپاشی بنیان های خانوادگی، تنها راه مقابله با این پدیده شوم را رجوع به فرهنگ اسلامی دانست و گفت: بسیاری از ارزشهای خانواده در جامعه ایرانی، ریشه دینی و اسلامی دارد و بایستی یک تلاش گسترده و فراگیر در جهت ترویج فرهنگ ناب اسلامی ایرانی در این حوزه شکل بگیرد و این یک عزم همگانی را می طلبد که مراکز مشاوره و نهادهای علمی اثرگذار نظیر دانشگاه، رسالتی بسیار مهم و خطیر در این زمینه دارند.

    سپس سرهنگ موسی پور فرمانده انتظامی شهرستان قرچک نیز با توجه به مستندات و آمارهای مربوط به آسیب های اجتماعی در حوزه خانواده، از مشکلات اقتصادی، پایین آمدن سطح اعتقادات دینی خانواده ها و عدم رجوع به آموزه های دینی و گسترش فرهنگ ماهواره و برخی فضاهای مجازی که سلامت و امنیت خانواده ها را هدف گرفته اند، به عنوان اثرگذارترین آسیب های اجتماعی در حوزه خانواده نام برد. پس از صحبت های ایشان مسئولین اداره بهداشت و درمان و بهزیستی شهرستان نیز با اشاره به عملکرد خود در این حوزه و لزوم توجه و عزم راسخ تر همه دستگاه ها و مسئولین در خصوص کار کارشناسی و علمی در جهت تحکیم خانواده، ترویج امر ازدواج و فراهم نمودن مقدمات ازدواج جوانان و نیز پیشگیری از طلاق که باعث فروپاشی و آسیب های بعدی می باشد را به عنوان دو اصل اساسی در این موضوع عنوان نمودند.

    در ادامه این نشست علمی، سرکار خانم دکتر رنج بخش عضو علمی دانشگاه پیام نور با تکیه بر موضوع انتخاب صحیح زوجین در بدو ازدواج، بسیاری از مشکلات در حوزه آسیب های نهاد خانواده را مربوط به عدم انتخاب درست دانست. ایشان همچنین تعهد زوجین به یکدیگر و پیوند آسمانی ازدواج  و مسئولیت پذیری طرفین در تمامی ابعاد زندگی مشترک را به عنوان دو عامل اساسی تحکیم خانواده برشمرد و افزود: بسیاری از مواردی که جهت دریافت مشاوره در حوزه خانواده مراجعه می نمایند، در زمینه برقراری ارتباط سازنده و درک متقابل از خواسته های طرف مقابل مشکل دارند و زمانی که ابعاد سوءتفاهمات برای ایشان شکافته شده و نیازهای معقول و منطقی هر دو طرف تشریح می گردد، بسیاری از سوءبرداشت ها و زمینه های آسیب از میان برداشته می شود. ایشان در ادامه با معرفی مرکز مشاوره دانشگاه پیام نور، ظرفیت علمی و تجربی اعضای علمی گروه روانشناسی دانشگاه را در خدمت سلامت و امنیت خانواده های شهرستان قرچک بیان نمود.

    در پایان این نشست علمی، دکتر راهداری ایجاد کارگروهی متشکل از نهادهای مرتبط در شهرستان در زمینه مقابه با آسیب های اجتماعی ناشی از پدیده طلاق و نیز ترویج ازدواج را خواستار شد. ایشان همچنین از آمادگی گروه های علمی روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه پیام نور در زمینه کمک به طرح های پژوهشی و مطالعاتی نهادهای مسئول در شهرستان خبر داد و افزود : اساتید علمی روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه پیام نور مرکز قرچک – ورامین می توانند به عنوان اعضای اصلی کارگروه یاد شده در زمینه هدایت پایان نامه ها و تحقیقات دانشجویان به سمت اهداف کارگروه و برخورداری شهروندان و مسئولین از نتایج این تحقیقات که نهایتا منجر به مقابله با آسیب هایی نظیر طلاق در جامعه می شود، موثر و کارا باشند.

تمامی حقوق برای دانشگاه پیام نور محفوظ می باشد .

www.pnu.ac.ir